Felnőtt kutya konzerv

Leértékelések

Jelenleg nincs elérhető különleges termék.
Ingyenes szállítás
Felnőtt kutya konzerv

A kutya húsevő: táplálékának alapja a hús

Az idők során azonban megszerezte azt a képességet, hogy a húson kívül más eledelt is hasznosítson, ezért manapság nyugodtan etethetjük vegyes táplálékkal. Viszont így is a hús maradt a legfontosabb eledele, hiszen ez a legfőbb fehérjeforrása, amelyre szüksége van az izom, a tej és szőrképződéshez. A kut...

A kutya húsevő: táplálékának alapja a hús

Az idők során azonban megszerezte azt a képességet, hogy a húson kívül más eledelt is hasznosítson, ezért manapság nyugodtan etethetjük vegyes táplálékkal. Viszont így is a hús maradt a legfontosabb eledele, hiszen ez a legfőbb fehérjeforrása, amelyre szüksége van az izom, a tej és szőrképződéshez. A kutya táplálékának mindig kell tartalmaznia valamennyi mennyiségű állati fehérjét. Ezen természetesen nem csupán a marha, sertés, baromfi, nyúl stb. húsát értjük. Teljes értékű táplálékot jelentenek az olcsóbb zsigeri szervek (gyomor, bendő, tüdő, lép) is, amelyeket a kutya megfőzve szívesen fogyaszt. Kizárólag hússal való etetése azonban éppen olyan hiba, mint a hús nélküli táplálás.

A felnőtt kutyát 1-8 éves kora között naponta egyszer etessük. Általában 5-6 óra körül ne később, hogy legyen elegendő ideje a táplálék megemésztéséhez. Az ételt lehetőleg szobahőmérsékleten adjuk a kutyának, sohasem forrón vagy fagyott állapotban. Igyekezzünk mindig ugyanabban az időpontban és ugyanazon a helyen etetni az állatot. A maradékot távolítsuk el, hogy a kutya megtanulja az egyes étkezések között, nem kap enni.

A felnőtt kutya egészséges étrendje körülbelül 50 százalék állati fehérjéből, 40 százalék szénhidrátból és 10 százalék zsírból álljon. Ezek az adatok természetesen megközelítő átlagos értékek, hiszen a táplálék mennyisége függ a kutya súlyától, nagyságától, korától, de még attól is, hogy mennyit mozog, és hogy szervezete milyen hatékonysággal hasznosítja az eleséget. Sajátos módon hatással van az állat étvágyára a neme kan vagy szuka, sőt még az évszakok változása is.

Bővebben

Felnőtt kutya konzerv Ebben a kategóriában nincsenek termékek.

Alkategóriák

 • 200-415g

  Válassz a minőségi magas hústartalmú konzervek közül, kedvenced hálás lesz érte

  Pld. Happy&Fit konzervek 65 % hústartalommal

  Spirit of Nature 75 % hústartalommal

  Dr.Clauders konzervek Akár 100% hústartalommal

  Dog Vital konzervek 33% hústartalommal

 • 800g

  Válassz a minőségi magas hústartalmú konzervek közül, kedvenced hálás lesz érte

  Pld. Happy&Fit konzervek 65 % hústartalommal

  Spirit of Nature 75 % hústartalommal

 • 1200-1250g

  Többféle gyártó és hústartalmú konzerv közül választhatsz, ha nem találsz kedvencednek megfelelőt, írj nekünk, ha tudunk segítünk.

  Ebben a kategóriában 1200-1250g súlyú nedves eledel található